Friday, December 28, 2012

Most powerful weapon


Assalamualaikum



I found this on facebook and i bet it is true. Education is the most powerful weapon because with education, we won't easily get cheated by others. And people also do not underestimated us if we get the highest education.

Orang selalunya pandang rendah kepada orang yang tak masuk University. Ish tak baik macam tu. Every people got their own reason why they lived like that. We cannot easily jump into the conclusion. Orang yang betul-betul berilmu takkan pandang rendah pada orang lain. You got that? 

Okay, good.

So, selagi masih muda ini dan selagi hayat masih dikandung badan, kejarlah ilmu. Tak rugi kejar ilmu. Ilmu bukan hanya boleh didapati ketika belajar di University or sekolah je sebenarnya, banyak cara untuk menuntut ilmu directly or indirectly.

Tapi kalau berkemampuan, tak salah rasanya pergi menuntut ilmu dengan orang yang lebih pakar daripada klita. Hanya dengan ilmu kita boleh mengubah presepsi orang terhadap diri kita. Hanya dengan ilmu kita dapat mengubah hidup kita. Dan dengan ilmu jugak kita mampu merubah dunia.

Oh ye, saya ni sememangnya pandai bercakap je, tapi nak study malas. Kui kui kui. Okay jom layan buku pulak. Zassssssss !

No comments: