Sunday, May 6, 2012

Karma.


What goes around comes around. That's karma.

Awak rampas hak orang, tak kira la pakwe ke, suami ke, kawan orang ke, oneday you will in the same situation too. Cuma berdoa sajalah yang karma takkan datang menghukum awak ye.

Eh pliss, berkasih dengan playboy takkan ke mana-mana. Kalau kepada orang luar pun dia dah ceritakan pasal  perbuatan dalam dan luar kain dia, sampai bila-bila pun dia akan buat macam tu. Eh awak ni tak malu ye dia ceritakan semuanya kepada orang lain. Muka letak kat tapak kaki ke?

Tak paham betul aku orang macam ni. Maruah seperti tak penting je. Kalau ada ada la, kalau takde takpe sebab dah ada orang nak kahwin dengan dia. Wadehel??? Berjanjilah sehidup semati sekubur pun, kalau Allah tak izinkan kita kahwin dengan pasangan kita tu, takkan jadi jugak.

Masa tu baru lah nak nanges keluar air mata darah sekalipun takkan berguna dah. Eh eh tersilap cerita pulak. Ni bukan pasal karma dah ni. HAHA. Cerita takde kaitan dengan siapa siapa ye. Just nak up satu entry je. HIHI.

Janganlah suka merampas hak orang, kelak orang yang kita sayangi itu akan dirampas oleh orang lain. Berdoa la semoga semua tu tak berlaku.. Tapi dalam kebanyakkan kes, perkara ini akan berlaku. Cuma bezanya lambat atau cepat saja.

Okay lah, itu sahaja. Papai ! :D

2 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jgn titiskan air mata atau bergaduh hanya kerana seorang lelaki@wanita yang belum pasti jadi milik kita.. :)

Lieyda said...

yessss :p