Wednesday, February 1, 2012

Ada jodoh tak ke mana.

Ada jodoh tak kemana.
Kapel lama mane pun,
 Kalau memang dia bukan ditakdirkan untuk kita,
 Menangis meraung pun takkan menjadi jugak..

Memang jodoh harus dicari walaupun sudah ditetapkan.
Jodoh tidak akan datang bergolek macam tu je.
Tapi kalau bersungguh sangat dengan someone tu,
tup-tup terputus hubungan, bukan kah itu sangat memeritkan?

Bercinta bagai nak rak, tiba-tiba kahwin dengan orang lain.
Ehm... Dah tu nak buat macam mana, dah takde jodoh.
Tapi kalau boleh, orang yang sudah berpunya tu janganla dikacau.
Suke ke kalau orang kacau hubungan kita?

Mesti tak suke kan?
So the conclusion is, jangan ganggu hubungan orang.
Kita tak ganggu orang, orang tak ganggu kita.
Semua happy,takde yang makan hati. HAHA.

Why you like to destroy other peoples relationship ? 
It's not funny to ruin other peoples lives, would you laugh if it was done to you?

Kalau betul dia dah ditakdirkan untuk kita.
Kita terima, kalau tak, nak buat macam mana kan.
Redha je la.. Walaupun perit dan rabak..
Tapi please, jangan ganggu pakwe/makwe.suami/isteri orang.
What goes around comes around. Remember !


Kbye and have a nice morning :D

6 comments:

nur nadzirah said...

betol3..kite tak kacau hbungan orang laen,tibe2 nk kacau hbungan kite.. :)

Cik Rongoks said...

setuju ^_^

reenapple said...

agree!^_^

tapi kadang3 bukan salah 1 pihak juga.. =)

chemay said...

benci orang yang suka ganggu hubungan orang lain ni.
rasa nak sound direct dekat depan dia.
suruh dia fikir apa dia rasa kalau satu hari nanti dia yang kena semula.
-.-

the puffy clouds said...

kadang2 memang dah xde jodoh.. dats y dtg org ketiga..and sometimes xboleh salahkan org ketiga jgk.. ^.^

BTW,

Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.