Wednesday, August 10, 2011

Yeah. Duit datang balik ! Yippe !


Salam peeps ;)

Sorry for late update. Sebenarnya saya baru sahaja balik dari berbuka puasa bersama si chenta hati and my dear cussy. Owh bukan itu yang mahu diceritakan disini. Tapi tentang duit saya. Hehe

Masih ingatkah kamu tentang entry yang bertajuk dapat duit tapi duit pergi. HUKHUK ? Hehe. I am now double-triple-quadrant HAPPY sebab i dah dapat balik duit saya. Yeay ! Hari tu RM100 terbang melayang kan, but now i got back my RM100. Hehe

Semalam saya cerita kat nenek saya pasal kena saman tu and then dia bagi saya RM50, buat beli kasut raya katanya. Lepas tu petang tadi, pakcik polis tu mesej, dia cakap dia dah setelkan pasal saman saya and duit berbaki RM50 lagi.

Eh macam tak percaya je, takkan la banyak sangat bakinya. Lepas tu i called dia, untuk confirmkan ye ke tak, entah-entah saje je buat modal nak jumpa *bajet pakcik tu nak mengorat la konon* =.=". Lepas tu kitorang janji nak jumpa malam ni.

After berbuka tadi, saya and my cussy terus pergi jumpa pakcik tu. Saya terkejut sebenarnya, dia datang dengan wife dia. Baiknya dia ! Tak sangka betol. Dia sanggup tak pergi terawih semata-mata nak tunggu saya. Touching giler.

Lepas tu i feel a bit guilty. Saya tak beli pape pun untuk dia. Rasanya lepas ni saya akan pergi jumpa dia balik kot, yela, orang berbudi kita berbahasa kan. Dahla sebelum ni pikir bukan-bukan. Haish. Kalau pakcik tu tau, mesti dia sentap. Huhu.

Untuk pakcik tu, terima kasih bebanyak sebab sanggup bersusah untuk saya. Daripada saman yang bernilai RM300 jadi RM100 lepas tu jadi RM50. Thanks pakcik. I owe you and i am so touched !

Oke la ye. Papai ! ;D

6 comments:

reenapple said...

selamat duit anda... heheh

Lieyda said...

yeah. begitulah nampaknya. hehe

Elih Japahar said...

Waahh! baiknya pak polisi tu kan?..nampak kecomelan awk kot wahaha! gurau je...

Lieyda said...

baik kan? baik sesangat ;)

sergeant keroro said...

alhamdulillah :)

baik betol pakcik tu :)

Lieyda said...

huhu alhamdulillah :)