Wednesday, August 3, 2011

Salam Ramadhan

Assalamualaikum peeps

Alhamdulillah, usia kita masih dipanjangkan untuk menikmati bulan ramadhan pada tahun ini. Syukur ke hadrat ilahi kerana melimpahkan nikmat kurnia nya kepada kita. Syukur syukur. Rasa nya belum terlewat untuk saya mengucapkan selamat berpuasa kepada sahabat-sahabat seIslam.

Tettt. Ayat skema. I dont like it. Kui3

Ok la ye, Salam Ramadhan daripada saya, Cik Lieyda dan sekeluarga. Sorry la lambat wish, macam biasa, kat tempat kerja takde internet so kena tunggu balik rumah baru la boleh berblogging sepuas hati. And now, i am at home oredi.

Owh terasa heaven gila bila berada di rumah. Tapi kan, i feel a lil bit uneasy when i decided to quit. I dont know why tapi hati rasa tak setenang dulu. Agaknya kenapa ye? Hurm pelik betol. Maybe sebab saya rasa sedih tinggalkan kawan-kawan di tempat kerja.

Haish. Biarkan sahaja. Oh ye, kamu semua jangan coba-coba ponteng puasa ye. Orang tak nampak tapi yang di atas sana nampak. Ingat satu perkara cukup, setiap apa yang kita kerjakan, ingatlah, masih ada yang melihat.

^^

So selamat berpuasa. Jangan pulak kerana puasa kita jadikan alasan penat untuk melakukan kerja seperti sebelum ni. Ingat tau, jangan ponteng puasa tanpa sebab yang kukuh ! Haha.

Oke la ye. Papai ! :D

Syaitan : start malam ni aku mc sebulan la..

Iblis : Aku cuti tanpa gaji..

Nafsu : takpe2..kerja korang biar aku cover.."

Itulah janji nafsu kepada geng2nya untuk kerja Ramadhan ni..
♥ Jadi Jagalah iman,
jaga solat, jaga akhlak,
jaga puasa n paling penting jangan ikutkan nafsu ♥

6 comments:

reenapple said...

selamat berpuasa jugak dear....

Lieyda said...

happy fasting too dear :)

msredcheesecake said...

msred tak suka ponteng puasa....tanak ponteng!!!

kita kena kuat untuk tundukkan nafsu...

rara pinkmafia said...

selamat berpuasa darlingssss.jgn iku nafsu sgt k =)

Lieyda said...

msredd: waaa comelnya msred bertudung :)

Lieyda said...

sis rara: tak tak. asyik tido je ni.pahala puasa pun dah hilang.hukhuk