Saturday, August 6, 2011

Kacak luar, kacak dalam



Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Haaa. Pernah dengar tak lagu tu? Takkan tak pernah kot? Nonsense la. Ni lagu lama dah kot. Bukan lagu baru oke. Eh eh by the way, entry ni bukan nak cakap pasal lagu or whatsoever tapi nak cakap tentang penting nya senyum. Haha

But before this, saya dah buat entry pasal senyum ni but it more on picture, for more details, just catch out the entry, smile. Haha. Ayat skema gila, Sejak dua menjak tetibe je jadi skema and i dont like it much. Haha

Well as you all know, banyak impaknya bila kita senyum. Yang masam cemberut pun akan turut senyum if kita senyum kat diorang. Yela, people nowadays seems so arrogant. Kalau dengan orang yang diorang tak kenal, diorang takkan senyum. Helloooo. Wadehel. Takkan la nak senyum kat orang yang kita kenal je. Pergi tinggal dalam hutan la woi.

Ada ke patut buat macam tu. Apa salahnya senyum kat semua orang kan? Tak kira yang cantek ke yang kurang cantek ke, yang kaya or kurang kaya, tak perlu buat semua tu. Senyum adalah sedekah yang paling mudah. If kita buat orang happy with our smile, bukan ke dengan mudahnya kita akan mendapat ganjaran pahala?

So apa salah nya kita bersedekah melalui cara tersebutkan? Yela, sesetengah orang sangat kedekut untuk bersedekah melalui duit, tapi takkan senyuman pun nak kedekut jugak? Hello brader, tak perlu nak berlagak sangat la ye. This is so annoying oke !

Okey, sorry for the harsh words. So after this, lets spread love, lets spread the smile. Kedudukan manusia sama sahaja, tiada yang tinggi tiada yang rendah, semua sama di mata Allah. 

Oke la ye. Papai ! :D

4 comments:

Freaky said...

senyum. x perlu kata apa2 :D

Lieyda said...

aww. merdu nya suara firdaus. haha

reenapple said...

kalo senyum kat orang yang tak kenal.. t diorang ingat kita nak usha dia... pergh.. aku daa pernah terkena.. hahah

msredcheesecake said...

akak suka senyum sebab pasan cun...hheee...senyum tak susah, buat je...