Tuesday, August 16, 2011

Bila Malaysia nak buat macam ni?


Hye dears :)

Have u watched a video that millions people pray at the streets? Yeah, the video is so last year, taken on 27th ramadhan 2010. I dont know where it was taken but you guys should watched it. Sorry if the blog loading is slow.


Berderau bulu roma bila tengok video ni. Rasa bercampur baur. Entah bila Malaysia nak buat macam ni kan? Sekarang ni pun ada larangan mengaji quran menggunakan pembesar suara. MasyaAllah. Betapa berbeza nya kita dengan mereka.

Ada ke patut buat larangan macam tu. And yang menyokong, saya tak tahu nak kata apa dah. Bukan setiap hari dengar orang mengaji menggunakan pembesar suara, just dalam bulan puasa ni je kan. Saya tak tahu sama ada ini berkaitan dengan politik atau tidak, bukan itu isu nya.

Yang penting kita sebagai umat islam harus menunjukkan kita bersatu-padu dalam segala segi. Hurm itu aje. Semoga Allah memberi mereka hidayah. Bingit ke kalau dengar suara orang mengaji? Hanya anda mampu menjawab.

Oke la ye. Papai ! :D

5 comments:

Freaky said...

dah tgk video ni. dasat gile. kalau la Malaysia dan semua umat islam macam ni memang best la

Lieyda said...

a'ah.nt join la ye.hikhik

rara pinkmafia said...

tulah.bengang btol pasal isu pembesar suara tu.mana lah kite tak lagik hanyut.ntah lah.

Amzar Syazani said...

pasal isu pembesar suara tu , cuba baca ni http://diariamzar.blogspot.com/

Lieyda said...

kak rara: tau xpe.huhu

amzar; oh oke.tengs :0