Monday, August 8, 2011

Dapat duit tapi duit pergi. HUKHUK

Happy noon peeps :)

Semalam selepas berbuka bersama si chenta hati, saya terus menuju ke rumah my grandma sebab dah janji nak temankan dia tidur. Nak tahu saya bangun sahur pukul bape? Pukul 4.45 pagi babe ! Haha. Pukul 5 pagi dah setel sahur. Kalau kat rumah pukul 5.15 baru bangun tidur. Hikhik

Murah rezeki hari ni, bangun pagi je, my uncle kasi RM50. Takde angin takde ribut, tetibe bagi duit. Suke suke. Hoho. Tapi what a siot day today. Bad story i wanna tell you

T___T

Pagi tadi, masa saya on the way ke hospital untuk buat appointment medical check up, i telah di saman kerana tidak memakai seatbelt. Selalunye i terlepas je, kadang-kadang depan polis baru i pakai seatbelt and tadi pun macam tu la tapi rupa-rupanya, polis tu cakap, dia dah letak spy 1km away before the roadblock.

Uwaaa. Menangis tak berlagu la jawabnya. Dah la tadi lesen i mati. Rupa-rupanya bulan 4 lagi lesen mati. Aduss la. Nasib baik la pakcik polis tu baik. Saya tak dikenakan saman sebab tak memakai seatbelt tapi disebabkan lampu brek menyala.

Alhamdulillah, daripada terbang RM300, hanya RM100 je yang terbang melayang. Habis duit gaji and duit yang my uncle kasik. Tak dapat la den nak berjoli sakan ye. Hukhuk. Tapi pakcik tu cakap lagi, dia akan usahakan dapatkan bayaran saman serendah mungkin untuk saya.

Yela, dia kasihan katanya. Sebab saya kan student lagi. Perempuan pulak tu. Best jugak ye jadi perempuan ni. Ni first time kena saman sebab seatbelt, selalu lepas je pun. But i wont tell my parents about this. Err sebab hari tu baru je kena saman speedtrack. Hihi

Terima kasih la pakcik polis ye, jasamu akan tetap ku kenang. Lepas ni saya tak janji akan sentiasa memakai seatbelt. Sekian terima kasih !

Oke la ye. Papai ! :D

13 comments:

Freaky said...

nasib baik kena 100 je.. save sikit 200 :)

ashraf said...

hahaha...mujo lesen ceraf sama nga ari jadi ceraf

Syazwan Che Deraman said...

hahahha..
tula suka sangat dapat duit..
last last.
semuanya melayang ;)

selmat berpuasa ;)

SANDRA AZWAN said...

Salam dear,

part kene saman tu tak boleh nak kata apa la ek..sabar yer..;-)

p/s: Selamat berpuasa..

rara pinkmafia said...

hehehehe lain kali biasa kan pakai seat belt cm i eh =)

sergeant keroro said...

adoi, nasib baik ada discount XD

p/s : disable adult content boleh tak? lagi senang nak masuk blog ni :)

Lieyda said...

freaky: yela.nsib baik tp terbang jgk 100. uwaaaaaaa

Lieyda said...

ashraf: yola.mujo la.lida br g wt lesen br mula sakni.hukhuk

Lieyda said...

syazwan: oo perli ek.perli la.kna kt dia br tau >.<

btw,slmt berpuasa jua :)

Lieyda said...

keroro:mcm mne nk buat disable?

Lieyda said...

dear sandra: wargh, sandra azwan komen sini... yes, tgh sbr ni. slmt berpuasa jgk :)

Lieyda said...

kak rara: yela yela,nati nk biasakan diri.hukhuk

msredcheesecake said...

janji tau....untuk kebaikan kita gak...n untuk keselamatan rm kita...hhee