Wednesday, August 17, 2011

Asian Food Channel (AFC)


Hye peeps :)



Sape suka tengok AFC? Ala channel for food kat astro tu la. Channel 703 haaa. Best kan channel tu. Boleh tambah ilmu dan skill memasak. Sejak dua menjak ni, channel tu je yang tengok. Yela, kat rumah nenek takde internet so apa lagi yang boleh buat selain menonton tv. Haish


Anna olson

Eh takpe, so saya nak cakap kat sini, saya paling suka segmen Fresh with Anna Olson.Ooo eemm gee, suka sangat. Dahla dia cantek, muda lagi dah jadi chef dah. And resepi nya boleh tahan, not so bad, not so difficult. Boleh je try kat rumah tapi kena la ubah-ubah sikit sebab ada yang tak kena dengan cara makan kita.


Lepas tu Best Wan. Haha. Itu semua orang kenal la sape kan. Chef paling pemes kat Malaysia, sape lagi kalau bukan Chef Wan. Best best je masakan dia. Senang pulak tu. Sesuai dengan selera kita. Selera saya terutamanya. Haha

And banyak lagi lah, licence to grill, mexico apa entah lagi, haaa icip-icip pun ada tapi tu versi lama la. But most of all, i really love this channel. Kalau yang dah tak tahu nak makan apa untuk berbuka, anda tonton je channel tu and konfem anda boleh bertukar ke menu lain.

Yela, tak la stick to one menu je kan. And anak-anak of family mesti suka. Hikhik. Eh, kalau sape-sape yang tak melanggan astro pun boleh, cari je kat website Asian food channel and then tekan recipes. Just simple like that. Oh tu je la ye. Nak mandi ni. Huehuehue

Oke la ye. Papai !:D

12 comments:

tia @ Ini Kisah Tia said...

kita sama! Tia pun suka tengok channel tu . rasa seronok dan eksaited bila tengok dorang masak2 :D

Lieyda said...

yeah. akhirnya ada jugak geng hehe

apik pehe said...

hahah..takleh tengok makanan..terliur..

apik balik jah klate..26 kot..heheh..mari la brayo

L said...

sy xsuker.. bukan geng ker?? huhu

bjom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Lieyda said...

apik: oke,nok g sggh ni hehe

l: geng jugak :)

Freaky said...

kadang ade gak tgk afc.. tp x berapa suke sangat la. huhu

Lieyda said...

haha suka suka

One-Nie said...

Yang Rachel tu pun best jgk.. :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

orang pompuan memang patut nengok rancangan cm ne.. baru leh jadi surirumah yang pandai memasak kn :)

msredcheesecake said...

ni mesti terel masak ni.....bila nak jamu rakan blogger buka puasa?hheee

ArELeEz said...

channel fav mak leez tuh! klu bukak tv, musti nak carik afc. he3..

InderaRedhzuan said...

laparrr . haha


coretpujangga.blogspot.com
dtg la lihat .