Monday, July 11, 2011

Kerja baru. Tadaaaaa :)

As Salam dearies

Sorry, i have been so busy for these few days. Busy dengan kerja oke. Bukan busy berdating. Hikhik. Sekarang sudah menjadi seorang tauke karipap youuuu. Haa jangan main-main dengan i oke. Wakaka. Tak leh blah. I sendiri pun tak percaya.

Last two weeks, i pergi belajar cara-cara buat karipap dengan my future mother-in-law. Hehe. I bagitau my future mother-in-law yang i nak jual karipap. Yela, hari tu dah kerja tapi kerja kejap je kan. Bila pikir-pikir, kan lebih berfaedah kalau i meniaga dari rumah.

And then i suruh my dad and my mom jual kat sekolah diorang. Alhamdulillah, hari saje dah dapat beberapa tempahan. Tapi hari i buat 7 bungkus saje. Tak larat nak buat banyak-banyak. Huhu.

Owh ye tak lupa, petang ni jugak start kerja baru i. I jadi pembuat biskut raya la pulak. Haish. Maybe tak dapat update blog untuk jangka masa yang lama. Hukhuk. Sorry la dearies ye. I will try my best to update new entry.

Till then. Papai :)

P/S: Jangan lupa doakan bisnes karipap i makin laku. Hikhik

11 comments:

apik pehe said...

dah siap nanti..apik nk try tau

Lieyda said...

ada ni apik.mai p.mas r nk gk haha

maya said...

wah...mesti sedap karipap yg lieyda buat...sbb tu laku..hihi...nk tempah jugak la karipap lieyda...brapa singgit dear??hihi

ain revival said...

tbe2 rase nak makan karipap..huhu

mother in law ek..amik hati lettewww..kui3~

Miss Atifah said...

jual kuih raye ke? nk raseee :P

Qaseh dalia adelia said...

nak try ..pos ganu keyh hihi semoga maju jaya

apik pehe said...

alaaa...ramai nyer blogger duk pasir mas..uhhh..wat mai KB la..apik tunggu kbmall

msredcheesecake said...

Cik lieyda..

Muga biz berjaya sampai dapat beli baju raya sendiri....nanti promote la kueh raya...hheee

A.s.t.i.n.a said...

homaigigi!! karipap??

bak karipap pusing 10~~ ouh heaven hidup ini..

Rozuan Noh said...

nk beli jgk

Rozuan Noh said...

nk beli jgk.....