Sunday, June 19, 2011

Selamat hari Bapa ;)

Hai dearies :)



Hari ni merupakan hari bapa rights? So apa yang korang buat sempena hari bapa ni? Hah tak buat pape? Eh jangan begitu, nanti si bapa terasa hati. Yela, masa hari ibu kita sanggup buat apa saja, takkan la untuk hari bapa kita takleh buat kan?

So, untuk hari bapa ni saya masakkan ikan talapia hitam stim untuk my daddy. Dia suka sangat masakan saya ni. Hari tu dah buat dah, and then dia suruh masakkan sekali lagi tapi tak sempat sebab saya pergi jenjalan kat KL. Kuikuikui.

And this is my dish :)



Ni ikan yang dibeli bersama si chenta hati hari tu. Memang dah lama, nasib baik tak buruk lagi ikan ni. Kalau tak naya la. Haha. Ringkas saja hadiah hari bapa ni. Tak semestinya semua nak kena beli barangan mahal kan? Gunakan kelebihan yang ada. Gerenti si ayah akan senyum lebar :)

Oke la guys, kepada kaum adam di luar sana sama ada yang dah berkahwin atau belum, SELAMAT HARI BAPA saya ucapkan. Be a good father to your children oke? 

Oke la, papai :)

14 comments:

EZAN IDMA said...

1st entry paling unik sbb msk kan utk ayah :) so swettt:)

Lieyda said...

haha yeke? thanks ye dear :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

takpa . hadiah yang mengenyangkan . nanti kalau awak dah kahwin , mesti ayah rindu dengan masakan tu :)

Lieyda said...

huhu hope so.ala sedih pulak ckp mcm tu.huhu

cik aisha said...

wah special pnye hadiah...air tangan sendri..

emieysandra said...

sweetnyer..ermm, emiey xleh nk buat pe, sb smlm dh nek bas balik melaka.huhu~

apik pehe said...

hehehe..sedanyer ikan tu..nk nk nk..
selamat hari bapa untuk abah..
kim salam tau

ain revival said...

wahhh masak !hehe

ain beli kek jep...tapi last anak2 y habeskan..ayah x mkn manis..kah3~

Raden said...

kim slm ayah..

Lieyda said...

cik aisha: biasa2 je. huhu

Lieyda said...

apik: abah jwb doh salam tu haha

Lieyda said...

raden: dah kirim dah. huhu

Lieyda said...

ain: a'ah,abah pun xmkn bnda manis,dlm tempoh berdiet katanya, haha

Lieyda said...

emi: xpe,everytime is fathers day hehe