Saturday, June 4, 2011

Jangan mudah melayan. Peliss la.!

Hello girls and guys.


Watpe tu? Hari ni topik agak sedikit hot. Err hot ke? Boley la tahan. Haha. Hari ni cerita pasal girls/guys yang mudah melayan. Ehh jangan la macam tu, tak elok tahu.


Melayan apa tu? Maksud nya ialah, janganlah senang-senang je bagi number phone kat orang yang baru kita kenal, lebih-lebih lagi kat dunia maya ni. Haish. Ni tak, kalau ada yang bagi ayat manis sikit, mula la cair meleleh. Tebuai-buai dek perasaan.


Lepas tu, mula lah mesej-mesej, koling-koling and then jumpa. Kalau jumpa yang baik takpe, tapi kalau buaya tembaga or yang lebih teruk lagi spesis jin afrit, haish tak ke naya tu heh? So pikir-pikir lah banyak kali sebelum nak bagi number phone tu. Peliss laaaa.


Ni tak, even number yang kita tak kenal pun kita layan. Heh. Apa ke terdesak sangat ke kau ni hah!. Tak perlu la layan number sembarangan, kelak kita jugak yang rugi. Yang gegirls ni, janganlah mudah tangkap leleh dengan ayat lelaki. Tolonglah jangan.


Ye. Tak semestinya orang yang kita kenal kat dunia maya ni especially kat fesbuk semua jahat. Tak la, i tak cakap macam tu tapi yela, kalau boley jangan la ambik risiko. Bahaya tu adik-kakak sekalian, Jangan tunjuk sangat kita ni spesis mudah melayan, buat rilek sudaaaa. :)


Oke la, nanti i sambung membebel. Nak makan jap.


Adios people =.=

8 comments:

chemay said...

betulll..
tak elok la kalau perempuan jadi jenis yang melayan,
nampak macam desperate sangat nak ada pakwe
-.-

Lieyda said...

a'ah.tau xpee haha

cik azeya said...

saye pon tak suke melayan. dalam dunia ni, saye cume pecaye pada satu lelaki je. hihi

cik azeya said...

follow sini balek tauuuu. time kasih yunk! :)

kotak bulat said...

jgn jumpa org yg kita kenal kt alam maya ni berseorangan tau.. kalau da gila nk berjumpa pun.. bawk org yg kita rasa leh lindungi kita kan..

RedVixen said...

Hmm... ingatkan zaman sekolah je ada budak2 yang camni... dah keje pun ada jugak! x paham....

Lieyda said...

cik azeya; ehem2.percaya kt spe je tu? Ahaks

red; eh yg da keje pun still layan sembarangan ke?

Kotak: yepp yepp sangat tepat!

miss.Addin said...

melayan akan memakan diri . ehehe :)