Monday, June 13, 2011

Bibik oh bibik

Hai dearies :)

You all mesti tau kan ape itu bibik. Kalau tak tahu jugak sila lah gantung diri sendiri sekarang jugak!. Haha. Owh ada apa dengan bibik kan? Meh sini i tell you.

Sekarang you all tahu kan i stay kat rumah my auntie. Dia ada seorang bibik dari Indon. Haish punya la pemalas bibik ni. Asyik duk rilek je. Keje nya tak. Eh ini fakta bukan auta oke. Bibik ni jauh bezanya dengan bibik my aunt yang sebelum ni.

Bibik lama makcik i tu dah berhenti keje tahun lepas sebab kahwin. Dia dah taknak keje dah. Hampir lapan tahun jugak dia keje sini. Ya Allah. Rajin kemain dia. Nak dijadikan cerita, makcik i ni selalu stay kat rumah i bila dia balik kelantan and of course la bibik pun ikut sekali.


Sekadar gambar hiasan. Ni google je tau

You all nak tahu, bibik lama makcik i tu,walaupun dia stay kat rumah i, dia tetap buat keje. Memang dari pagi sampai malam non-stop. Habes benda dia cuci, lipat kaen sampai halaman rumah pun dia bersihkan jugak. Tapi bibik yang ni, haish punya la malas. Tadi i turun kat bawah, boley pulak ye dia tengok TV.

Haish bibik ke macam tu?? Asyik goyang kaki je. Pinggan mangkuk dalam sink tak dibasuhnya. Dahla garang. Tadi sepupu i yang kecik suruh dia buatkan air teh susu, boleh pulak dia marah budak tu. Dia cakap tak reti kenyang-kenyang lagi ke??

Gila ah. So hati-hati bila pilih bibik ye. Jangan pilih yang pemalas macam tu. Adios :)

14 comments:

Freaky said...

haha gila dasat bibik macam tu. baik hantar indon balek

msredcheesecake said...

CIK LIEYDA,
HABEH KEJE UMAH SAPE YG BUAT KALAU BIBIK TU RELEK JER?

Lieyda said...

freaky: haha tau xpe.

msred:dia jgk la yg kna buat,klu x buat apa byr mahal2.hehe

apik pehe said...

huhu..pilih yang rajin2..dan baik hati..hehe

Haru Biru said...

aku rasa... baik berentikan.. pastu ko plak buat kerja bibik tu.. aku bg cadangan je.. ngeeee

Lieyda said...

apik:JGN PILIH HOK GATAI SUDOOH HAHA

bunga said...

haha..betul..ni lau bibik yang malas xtau lak mana satu tuan mana satu bibik kan..hahaa

chemay said...

bibik ddekat umah chemay macam kambing.
tak reti buat kerja.
annoyingggggggggg

Raji and Yeen said...

hahaha ini dipanggil bibik moden ;P
bila majikan datang bru lah nak tnjuk rajin
haish

Lieyda said...

bunga: a'ah.lagak je lebih kan?

Lieyda said...

chemay: hah? macam kambing? haha lawak lawak

Lieyda said...

raji: memang la dpn majikan rajin,kalau x mampus la dia.haha

Lieyda said...

haru: argh taknak taknak!

Lieyda said...

apik: jgn pilih hok gatai sudahhh