Friday, May 6, 2011

Selamat Hari Ibu !

Korang korang. Pstt. Psstt. mai la sini jap. Mai la. Nak tanya ni, apa yang korang nak buat sempena hari ibu ni? Korang buat apa ek? Saje nak tau. Mana la tahu kita sama-sama leh share idea kan. Kongsi-kongsi idea. Lagipun tak salah berkongsi idea kan.. Sharing is caring. Caring is loving :)


Saya rasa saya nak buat kek coklat sempena hari ibu ni. Nak buat suprise untuk mama terchenta dan tak lupa jugak untuk mother-in-law to be. Hekhekhek. Gatai noo. Belom apa-apa dah panggil mak mertua. Ngee~


Tapi kan tapi kan haha saya bukan pandai sangat bab masak memasak ni. Hee~ Buat malu je, dah besar panjang tapi masak tak berapa pandai lagi. Ngeh3. Siapa ada resepi buat kek coklat. Boley bagi tak? Hehe. Hari tu my little sister-in-law-to-be suruh buat kek coklat kukus. Nampak macam senang tapi senang ke? Huhu


At first rasa nak buat cuppies tapi banyak la pulak kan. Lagipun nanti susah nak bawak ke rumah mak mertua. Lagipun cuppies tak sesuai untuk baya mak-mak kan? Ke sesuai eh? Tapi takpe la, cuppies ke kek coklat ke sama je kan? Anak-beranak kek jugak kan. Haha.


Ehh ehh membebel panjang pulak ye saya ni. Cakapla korang nak buat apa. Mana la tahu saya pun boley buat apa yang korang nak buat tu. Hehe. Jangan lupa kongsi idea kat sini tau. Tata :)





Yummy. Yummy!

11 comments:

EYFAalias said...

mak aii. sedapnya kek.

Lieyda said...

haha tau xpe

siti suraya said...

saya rindu emak saya (:

Lieyda said...

oo knpe? dk jauh ngn mak eh?

Nieyoot :) said...

Lid, kalau kau nak resipi kek choc kukus yg moist g kat cn
Kek Si Comot
Aku dah try, seri pun dh try. Sedap!

b@by ph@t said...

same la kite..ngah cri idea nk bg ape kat mama..nk wat kek mmg hncur lah..xreti msk XD

Lieyda said...

baby: try la. xsalah try byk kli.nt mesti mama terharu *wink

nieyoot: ye eh? tq.nt leh la wt :)

RedVixen said...

bertuahnya mak mertua dia :D

Lieyda said...

red: eh tak tak,bakal mak mertua je. hek3

r-5 said...

wah kemain lagi buat kek coklat! peh seronok sakan lah si ibu tu~ huhu

Lieyda said...

haaha sekali sekala huhu