Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru :)



So today is Teachers Day. This is only the official date for the teachers day but almost schools celebrate it on the other day. Am i right? Huhu. Kalau dulu memang selalu menantikan sambutan hari guru ni. Sebab apa? Mesti la sebab hari tersebut tak perlu bawak banyak buku. Yeay!


Yela, kan kalau diadakan sambutan hari memang hari guru memang kebanyakkan sekolah takde sesi pembelajaran terus tapi sekolah saya dulu, sesi pembelajaran tetap diteruskan tapi selepas waktu rehat la sebab sebelah pagi diadakan aktiviti untuk para guru dan students.


Saya pun selalu jugak join aktiviti bersama guru ni, since sekolah rendah lagi and kebanyakkan yang saya join adalah main netball je pun. Haha. Tapi kitorang buat-buat kalah. Yela, hari tu kan hari special cikgu-cikgu, takkan nak bagi diorang pulak kalah kan? Lagipun bukan main ikut rules pun. Haha.



You taught me from zero to somethings


So in this post, i want to wish Happy Teachers Day to all my teachers since kindergarten, primary school and secondary school and of course to all my lecturers in UiTM Machang. Thanks a lot teachers because make me be a truly "human being" and not a monster. Haha. Not forget to my friends who will be a teachers in another next years. Mesti korang happy kan nak jadi cikgu. Saya jugak la yang frust sebab since kindergarten lagi cita-citanya saya mau jadi seorang guru tapi tak tercapai. Hukhuk


And not forget, special wish and thanks to my parents, Happy Teachers Day mom and dad. You both are my BEST teachers ever. Love yaww so much. Muacks!



Tanpa mereka siapalah saya

P/S: Doakan saya dapat jadi guru ganti ye. Dapat jugak saya merasa jadi cikgu even sekejap :D

4 comments:

ArELeEz said...

t'ingt mase sambutan teacher's day kat skool dolu.. ade 1 cikgu tu, dia musti masuk musical chair. champion b'turut2 lak tuh! ;)

Lieyda said...

wah hebat,haha

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Lieyda said...

owh suke ke?terharunya.huhu.ok dong syg :)