Tuesday, May 10, 2011

Melantak bagai nak rak



Assalam


Eh apa mimpi bagi salam ni, selalu main terjah je. Hikhik. Takde la, kadang-kadang nak jugak jadi budak baik. Huhu. Hah ni saya nak cite, mai dekat mai, duk jauh-jauh macam ni mana best nak bercerita. Ye tak? Haha. Tapi cite ni bukan best pun, suka hati korang la nak baca ke tak, yang penting saya puas bila dapat menaip. Erk??


Haha macam ni ceritanya. Tadi sementara tunggu lauk masak, saya buat half-boiled eggs. 3 biji oke tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Mula-mula ingat nak buat telur rebus lepas tu cicah budu. Pergh. Terbaik dari ladang la makan telur rebus cicah budu.


Tapi nak dijadikan cerita, dah tak tahan sangat laparnya, saya terus jadikan telur tu half-boiled egg. Mula-mula makan 2 bijik je. Half-boiled ni memang my feveret sejak kecil lagi. Makan dengan kicap manis and then tambah blackpepper, pergh, meleleh. Sambil saya pecah kan telur tu, my mom tegur. Nak tau dia cakap ape?


"Dah la gemuk, makan lagi telur"

T___T

Sentap hati gua. Dalam sentap-sentap tu, tujuan utama tak dilupakan. Lepas makan half-boiled egg boley pulak saya sambung makan nasik. Wakaka. Kali ni makan dengan ayam goreng cicah budu plus sambal and tambah lagi 1 bijik half-boiled egg tu. Berkali-kali tambah nasik. Kakakaka. Macam mana tak gemuk kalau ni la gaya makan tiap-tiap hari.

Tak tahu kenapa, sejak duk rumah ni, selera makan makin bertambah. Runsing jugak sebenarnya. Tapi kalau tak makan nasik sehari boley buat saya sakit kepala. Serious. Tak tipu langsung. Haish. Nampak gaya orang macam saya ada takde harapan lah nak diet ye. *sobbing*

Oke sekian =.="

9 comments:

kakak misai said...

i mmg kenal u sape...u makan ape...ape feyberuk u..hahahahaha

Lieyda said...

ciss u ni. Syhh. syhh la. haha u memang ksygn i. haha.

ReenAppLe said...

hahahah... cam best jer duk main cicah budu nie..kui3

ArELeEz said...

sama la kita.. leez pun, kalau xjumpa nasik sehari mmg meroyan! esp tengahari la.. mmg kene makan nasik. pagi & mlm, xpe la klu nk mkn selain nasik. hu3..

Lieyda said...

reen: xmkn budu ko? hehe

areleez:huhu.tau xpe.tp mlm pn kna mkn nsik jgk.WAJIB.haha

Nurul Hamimi Awang Japilan said...

hahaha.sama la. mak sy pun selalu tegur mcmtu. tp bila da duk kt rumah selera mmg 2kali gnda.haha

Lieyda said...

huhu.tau xpe.tapi sentap la jgk kn.haha

apik pehe said...

telor rebus cicoh budu?pelik genamo gituh?

Lulu caldina said...

selalunya, makin nak diet makin kuat makan.. haish..