Friday, March 25, 2011

What a busy week!Urghh

Helloo..

Dah beberapa tak update blog.Bukan malas tapi sangat busy dengan assignments,presentation dan yang terbaru busy dengan program Selangkah Ke UiTm sebab saya jadi one of the members  program tersebut.Haa before i go further, saya mahu promot tentang program Selangkah Ke UiTM ni.Kepada adik-adik yang baru je dapat result SPM, STPM or STAM jom la ramai-ramai pergi ke program ni.Program ni bagus tau sebab kita dapat cek course apa yang sesuai dengan kita based on our result tuh.


Zaman saya dulu takde pun macam ni.Sekarang senangla,just masukkan result dalam system then we will know what courses suit or not to us.Easy rite?So silalah pergi berkunjung ke UiTM yang berdekatan dengan rumah anda.Kalau kat UiTM Kelantan program tu akan bermula 26hb-27hb at 8am to 4pm.So jangan lepaskan peluang keemasan ini.Even taknak masuk UiTM pun try la mintak sebab kita tak tahu which university we can get in.Right?

Oke,habes pasal program selangkah.Hurm actually nak cakap betapa stress dan tension nya saya minggu ini dan akan bersambung sehingga minggu depan.Erkk.Boley ke stres bersambung-sambung?Haaha.Boley je.Suka hati i lah nak cakap apa pun.Hehe.

Minngu ni kitorang kena siapkan semua project papers sebab minggu depan dah kena hantar dah.Saya ambik 4 subjek untuk semester ni dan project papers untuk semua subjek belum siap lagi.Nasib baik semua group's project.Kalau tak mati lah saya nak siapkan semua.Hukhukhuk

Yang paling stress adalah hari semalam.Ya ampun,stress banget dong semalam.Semalam kitorang ada presentation untuk subjek Selling.Lepas tu kitorang ingatkan report untuk presentation tu tak perlu hantar lagi.Yepyepyep,malam sebelum tu kitorang dah siapkan report tu sebenarnya cuma tak siap print lagi.Lepas tu buat report cincai-cincai je la sebab memang tak sempat.Yang nak dijadikan cerita,masa kitorang nak present tu,madam nak tengok report.Kitorang cakapla tak print lagi.Then she said,report is compulsory.No report no presentation.Apa lagi,terkejutla kitorang kan.Semua students ternganga sebab semua tak siap report lagi.HAha

One of my friends said,"biar betol madam ni,takkan kena hantar hari kot,Hari tu cakap hantar 26 or 27hb"

Lepas tu yang peliknya,madam ni cakap belit-belit tau.Dia message my housemate that the report should sent on thursday but to other she said the report should sent on saturday or sunday.Semua marahla kan.Ye la,kenapa cakap belit-belit macam tu.Yang madam cakap kena hantar 26 or 27 tu tak siap lagi report,kitorang yang kat rumah sewa ni je dah siapkan report cuma tak sempat print je.

Owh then kitorang pun pergilah ke library sebab nak print report tuh.Masa kitorang tengah edit-edit report tu,my friend message.

"madam cakap,report tu nanti hantar hari selasa minggu depan"

Wadehel is going on???Adoii nak marahnya..Tapi kitorang ignore je message tu.Kitorang terus edit then print.Masa kitorang masuk,first presentation dah habes.Sepatutnya kitorang first present lepas tu tukar jadi third presenter.Tapi kitorang tak sempat jugak present semalam sebab tak cukup masa.Kitorang kena present next tuesday.

Owh rasa nak marah gila tapi masing-masing bersyukur sebab dapat edit lagi report dan be more prepared for the becoming prsentation.Owh masa,cepatlah kamu bergerak,aku sudah tidak sabar untuk menghabeskan semester ini. T___T

Cepatlah final exam.Cepatla cepat la T____T

No comments: