Wednesday, December 15, 2010

sayu :((

Innalillahiwainnailaihirojiun.........

Tadi,masa on the way balik dari pasar malam,lebih kurang dalam pukul 7 lebih macam tu la..Ada eksiden berlaku berdekatan dengan Masjid Kelar.First time tengok eksiden depan mata so rasa macam xpercaya je..Sangat sedih,masa tu aku n yani menangis bila lihat mayat pakcik tu*tapi harap-harap pakcik tu still hidup*..Maybe sebelum kejadian tu,pakcik tu on the way ke masjid sebab dia pakai kaen pelikat dan kopiah.Nampak muka anak-anak dia sayu je.Memang kitorang tol-tol nanges la tadi,tambah-tambah yani,sampai teresak-esak..SEDEY weyh.Tak leh nak gambarkan perasaan aku ni macam mana..Macam mana kalau semua ni berlaku kat keluarga kita sendiri..?Nauzubillah,mintak jauh sangat-sangat :((

Motor pakcik tu terbakar,maybe meletup tapi yang peliknya,macam mana motor pakcik tu boleh terbakar ye sebab tadi tak nampak kenderaan lain yang terlibat kecuali motor pakcik tu saja.Disebabkan eksiden tersebut,jalan jadi jam..Hurmm.Kasihan pakcik tu.Apa-apa pun,andai memang pakcik tu sudah menemui ajalnya,aku harap dia ditempatkan dikalangan orang beriman.Amin :(

p/s:daripada DIA kita datang,dan kepada DIA jua lah kita
pergi..Semoga pakcik itu ditempatkan dikalangan orang-
orang beriman..Amin ya rabbal alamin :((( 

2 comments:

syakera said...

kak da dah jadik public...ngeh3...
selamat berblogging...

Lieyda said...

haha.puah tekpong xdok ore tego..mokaseyy nono :)